Ebesa Architects

SAPS WC

building
Description

The SAPS Western Cape Provincial Commissioners Head Office, is the regional head office of the SAPS Provincial Commissioners management team. The six storey building houses all the various management departments of SAPS as well as an auditorium, training facilities and recreational space. The design concept of the building was centred around an atrium that runs like a street through the building with various building wings attached to the atrium. The atrium is linked to the courtyards and was imagined as the heart of the building connecting all the various building components through a functional recreational space. The space planning of the building was focused on the complex functionality of the building programme. The planning focused on the inter-departmental interface of the various management departments and hierarchies of departments.

Location

Maitland, Cape Town, Western Cape, South Africa

Status

Design Development

Year

TBC